04 اردیبهشت 1404
6

یکی از مدرسان دانشگاه‌های گلستان گفت: امام صادق( ع) با توجه به شرایط سیاسی و نیاز مسلمانان، هزاران شاگرد را در کلاس درسش تربیت کرد‌و آنان را به درجه استادی رساند.

شیخ‌الائمه و مکتب انسان‌سازی
به گزارش خبرگزاری گرگان ما
- اخبار استانها -

مجتبی لشکربلوکی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم در گرگان اظهارکرد: رسول خدا ( ص) سال‌ها قبل از ولادت آن حضرت خبر داده و فرموده بود که نامش را صادق بگذارند.

این مدرس دانشگاه درباره لقب شیخ‌الائمه برای امام صادق (ع) گفت: دوران امامت ایشان و همچنین سن حضرت بیشتر از همه امامان بوده و به همین دلیل به امام صادق(ع) لقب شیخ الائمه(ع) داده اند. دوران امامت امام صادق (ع)  با اواخر حکومت امویان و اوایل حکومت عباسیان مصادف بود که آرامش نسبی برای مسلمانان ایجاد شده بود.

وی گفت: این دو سلسله مدت‌ها در حال مبارزه با یکدیگر بودند که این مبارزه در سال 129 هجری قمری وارد مبارزه مسلحانه و عملیات نظامی شدند، این کشمکش‌ها و مشکلات سبب شد که توجه بنی امیه و بنی عباس کمتر به امامان و فعالیت‌شان باشد لذا این دوران، دوران آرامش نسبی امام و شیعیان بود.

لشکربلوکی بیان کرد: این دوران فرصت بسیار خوبی برای فعالیت علمی، فکری و فرهنگی و برخورد فِرق و مذاهب مختلف و مبارزه با خرافات در دین به شمار می‌رفت. 

وی افزود: پس از زمان رسول خدا (ص) دیگر چنین فرصتی پیش نیامده بود تا معارف اصیل اسلامی ترویج شود به‌خصوص که قانون منع حدیث و فشار حکام اموی باعث تشدید این وضع شده بود.

وی گفت: امام صادق(ع) با توجه به فرصت مناسب سیاسی و نیاز شدید جامعه، دنباله نهضت علمی و فرهنگی پدرش امام باقر (ع) را گرفت و حوزه وسیع علمی و دانشگاه بزرگی به وجود آورد و در رشته‌های مختلف علمی و نقلی شاگردان بزرگی تربیت کرد.

این مدرس دانشگاه خاطرنشان کرد: تعداد شاگردان امام صادق ( ع)  را تا چهار هزار نفر نوشته اند و بیشترین روایات و احادیث از دوران امام صادق ( ع) به مسلمانان رسیده است.  

وی یکی از مهمترین کارهای امام  را تفکیک جنود عقل و جهل برشمرد و گفت: امام بیش از 70 جنود برای هریک برشمردند و معرفت توحیدی را کاملاً تبیین کرده‌اند. لشکر دوگانه‌هایی همچون حق و باطل، ایمان و کفر، نور و ظلمات، استقامت و ذلت، حلال  و حرام، مستضعف  و مستکبر و غیره از سوی امام برای مردم آن عصر تبیین شده بود.

وی ادامه داد: در آسیای شرقی به ویژه چین به «یین و یانگ» معتقدند و آن را در محتواهای رسانه‌ای خود منعکس می کنند، که قائل به تعادل بین خیر و شر هستند. در اندیشه لیبرالی نیز معتقد به سه گانه ( پدر ، پسر و روح القدس ) هستند که قرآن صراحتاً در سوره آل عمران می‌فرماید که این شرک است و آن را نگویید. متاسفانه علوم انسانی در غرب نیز بر اساس همین سه گانه بنا شده و توحید در آن نیست؛ برای همین است که رهبری معظم انقلاب تاکید بر اسلامی کردن علوم انسانی دارند.

لشکربلوکی امام صادق ( ع) را پرچمدار علوم انسانی اسلامی عنوان کرد و گفت:  بدین ترتیب  در زمان ایشان شرایطی مناسب پیش آمد و معارف اسلامی بیش از هر وقت دیگر منتشر و مذهب تشیع به نام مذهب جعفری و فقه تشیع به نام فقه جعفری نامیده شد. 

وی افزود:  پس از به قدرت رسیدن عباسیان همانطور که امام صادق (ع) پیش بینی کرده بود فشار بر شیعیان افزایش یافت و با روی کار آمدن منصور عباسی این فشار به اوج خود رسید و سرانجام منصور عباسی که نتوانست وجود امام صادق ( ع) را تحمل کند ایشان را به شهادت رساند.

انتهای پیام/


https://gorganema.ir